Staj İşlemleri

STAJ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tüm dönem staj başvuruları İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Ar-Ge Birimine yapılır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul listeleri resmi yazı ile bildirilen stajyer öğrenciler staj için hastanemize başvurur.

1. İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİM BELGESİ (Okulunuzdan almanız gerekiyor.)
  2.  SGK BELGESİ (Okulunuzdan veya E-Devlet  üzerinden almanız gerekiyor. İşe giriş bildirgesi)
  3.  SAĞLIK KURULU (İŞYERİ HEKİMİ RAPORU Ağır işlerde çalışabilir ibaresi bulunmak zorundadır)

Staja Kabul Edilenlerden İstenen Tetkik ve Muayeneler

HBsAg, anti-HBs, anti-HCV, a nti-HIV, Hemogram, AST, ALT, Üre, Kreatinin, Glukoz, Kan Grubu sonuçları,
Akciğer grafisi, anamnez ve fiziki muayene sonucuna göre ek tetkikler istenebilir.
Aile Hekimliğinde Tetanoz aşısı yapıldığını gösterir aşı kartı.

Staja Kabul Edilenlerden Bölüm Bazlı İstenen Ek Tetkik ve Benzeri Belgeler
Diyetisyenlik bölümü öğrencilerinden; 5.5.1 de bahsi geçen tetkiklere ek olarak hijyen eğitimi belgesi.
Yeni doğan ve çocuk bölümü öğrencilerinden; 5.5.1 de bahsi geçen tetkiklere tetkiklere ek olarak
Hepatit A ve su çiçeği (Anti HAV IgG, VZV IgG) markerları bakılması.
Yoğun bakım ve İmmün Süpresif Hastaların bulunduğu bölüm (Hemotoloji ve organ nakli) öğrencilerinden; 5.5.1 de bahsi geçen tetkiklere ek olarak Su çiçeği (Anti VZV IgG) markerları.
Mikrobiyoloji Laboratuvarında staj yapacak öğrencilerden; 5.5.1 de bahsi geçen tetkiklere ek olarak
Hepatit A (Anti HAV IgG) markerları. Tahlil sonuçları e-Nabız üzerinden çıktı alınabilir. Gereklilik durumunda Hepatit B aşısı yaptırılıp fotokopisi istenebilir.

4.
TETANOZ AŞI KARTI FOTOKOPİSİ
       5.
ZİRAAT BANKASI EMİRGAN ŞUBESİ HESABI-  Ziraat Bankası Emirgan Şubesinden hesap açtırılacak.  Bunun fotokopisi ve kimlik fotokopisi başhekimlik binası giriş katındaki SİCİL BİRİMİNE teslim etmesi gerekmektedir.
       6.
STAJ/MESLEK EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ- Okulunuzun staj koordinatörü, staj yapılacak hastanenin Eğitim Ar-Ge Birim sorumlusu veya hastanenin web sitesinden belgenin Word haline ulaşabilirsiniz.  Sözleşmedeki imza bölümlerini imzalatıp (ıslak imza) teslim etmeniz gerekmektedir.
       7.Öğrenci belgesi
       8.
Nüfus cüzdanı fotokopisi

• Beslenme ve Diyetetik Bölümü: Hijyen Belgesi (Okuldan veya Halk eğitimden almanız gerekiyor.)
  • Ameliyathane ve Anestezi Bölümü: SFT (Solunum Fonksiyon Testi)(Heyet raporunda belirtilmelidir.)
  • Radyoloji Bölümü: Dozimetre (Okulunuzdan almanız gerekiyor.)

İş yeri hekimimiz mesai saatleri içerisinde saat 10-11 arası, stajyer öğrenciler için sağlık raporu vermektedir.
Not: Belirtilen saatler dışında gelen stajer öğrencilere rapor verilmeyecektir.

Not :

• Stajın ilk günü sabah saat 08:00 de Eğitim Birimine gelmeniz gerekmektedir. yönlendirme bu birimden olacaktır.  (Pandemi dönemi saat 08:30)
  • Eğitim birimince size verilecek olan STAJ TAKİP ÇİZELGESİ birim sorumlunuzda kalacak olup, sabah giriş ve akşam çıkışta imza atmanız gerekmektedir.  Her ayın bitiminde doldurulmuş imza çizelgeleri sayfa sonunda BİRİM SORUMLUSUNUN DA İMZASIYLA birlikte EĞİTİM BİRİMİNE teslim edilecektir. Maaş ödemeleri bu çizelgelere göre yapılmakta olup, bunların gönderiminde gecikme yaşanmaması gerekmektedir.

STAJ-MESLEK EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ (ÜNİVERSİTELER İÇİN)
İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ (LİSELER İÇİN)

22 Haziran 2023